Cursus
Energie en duurzaamheid
Ben je op zoek naar een breder begrip en diepere inzichten in de huidige energie-uitdagingen en de complexiteit van de energiemarkt en geopolitiek? Onze cursus 'Energie en duurzaamheid' biedt een verkenning van de energiesector vanuit verschillende perspectieven. Na een inleiding over energiebeleid op bedrijfsniveau, inclusief energieauditing en energiemonitoring, wordt de complexiteit van de huidige energiemarkt uitgelegd (vanuit een Belgisch perspectief), evenals een dieper begrip van klimaatverandering om het algemene probleem te formuleren.
Verschillende experts op het gebied van energie-economie en energiebeleid voeden je gedachten met een breed begrip van de context van de energieketen om te kunnen anticiperen op toekomstige trends, energie-economie en beleid op het gebied van energie. Aan het einde van de cursus wordt een debat georganiseerd tussen deelnemers en experts.
Wat mag je van deze cursus verwachten?
Programma
We werken nog volop aan het programma voor het najaar 2025. In afwachting vind je hieronder het programma van de opleiding in 2024, zodat je een beeld hebt van de inhoud en het verloop van de cursus. Het programma voor 2025 zal grotendeels gelijkaardig zijn.
- 3 oktober 2024
- Introductie - Ivan Verhaert
- Climate modelling mitigation-adaptation - Rozemien De Troch
- 17 oktober 2024
- Basiseconomie LCA - LCC - Sandy Jorens
- Energiemarkten - Annelies Delnooz
- 31 oktober 2024
- Energiemarkten - Annelies Delnooz
- 21 november 2024
- Energy auditing - Gert Hendrickx
- Influence Europe laws on Energy markets - Bart Martens
- 5 december 2024
- Green Deal an dimpact on legislation - Erwin Cornelis
- Energiemodellering - Pieter Vingerhoedts
- 12 december 2024
- Energy policy resource based - Mathieu Blondeel
- Energy and ethics - Gast Meskens
- 19 december 2024
- Debat
Bijkomende informatie
Deze cursus wordt gegeven in het Engels
Organisatie
Contactpersoon voor deze cursus: Ivan Verhaert - ivan.verhaert@uantwerpen.be
Datum
- 7 data in najaar 2025
De cursus vindt (onder voorbehoud van wijzigingen) telkens plaats van 13.45 tot 18.00 uur.
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe data voor deze cursus? Laat dan je gegevens achter via het interesseformulier en we contacteren je zodra er nieuwe data bekend zijn.
Locatie
Universiteit Antwerpen
Campus Groenenborger, Gebouw Z
Campus Groenenborger is gemakkelijk bereikbaar met verschillende transportmogelijkheden.
Prijs
Volg je graag de volledige cursus? Dan betaal je € 500 en kan je inschrijven via de inschrijvingslink.
Volg je liever één of meerdere aparte lessen? Dit kan ook aan € 100 per les. Heb je hierin interesse, stuur dan even een mailtje naar engineersoftomorrow@uantwerpen.be.
Ben je werknemer bij UAntwerpen en heb je interesse om één of meerdere lessen te volgen? Stuur even een mailtje naar engineersoftomorrow@uantwerpen.be en ontvang een korting van 30% op de lessen die jij wil volgen!
Bovenstaande prijzen zijn vrijgesteld van BTW.
Na inschrijving voor deze cursus zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.
Deze cursus iets voor jou?
Interesse in deze cursus? Schrijf je in via onderstaande knop.
Meer cursussen
Opleiding HVAC
Deze opleiding is een reactie op enerzijds de groeiende vraag naar hooggekwalificeerd personeel in de HVAC-industrie en anderzijds de specifieke vraag van bedrijven om een basisopleiding aan te bieden voor nieuwe werknemers.
Goed om te weten
Engineers of tomorrow heeft meer te bieden dan het jaarlijkse job- en netwerkevent.
Wat
Engineers of Tomorrow wil het ecosysteem van toekomstige industrieel ingenieurs, (alumni-) ingenieurs, de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen en door technologie en innovatie gedreven bedrijven ondersteunen in hun bredere professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Wie
We verwelkomen toekomstige (afgestudeerde) industrieel ingenieurs en bedrijven die gedreven worden door technologie en innovatie.
Waar
Het job- en netwerkevent van Engineers of Tomorrow vindt plaats in Bluepoint in Antwerpen.
Waarom
EoT is een duurzaam, faciliterend platform dat stakeholders verbindt met toenemende aandacht voor bredere maatschappelijke thema’s. Fundamenteel draagt elke stakeholder bij aan het platform en heeft tevens de mogelijkheid om ervan gebruik te maken.